Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Fon soruşturması sistemik bir risk taşımıyor

Yatırım fonlarına yönelik yürütülen soruşturmayı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, meselenin sınırlı bir alanda kaldığını belirterek Türkiye ekonomisi için bir risk bulunmadığını vurguladı.

Birleşmiş Milletler 81'inci Genel Kurulu temasları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yatırım fonlarında yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, söz konusu durumun piyasanın geneline yayılmadığını ifade etti.

Ekonomide kararlılık mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sermaye piyasalarının sadece belirli bir bölümünde ve sınırlı sayıda fonda bir sorun yaşandığını belirterek, "Ne finansal sistemimize ne de Türkiye ekonomisine yönelik bir risk söz konusu değil. Bunu piyasanın tamamına dair bir problem gibi göstermek, Türk borsasına haksızlık olur" dedi. Soruşturma sürecinin yargı ve ilgili kurumlar tarafından titizlikle yürütüldüğünü hatırlatan Erdoğan, sorumluluğu bulunan herkesin hukuk önünde hesap vereceğini ve bu konuda en ufak bir tereddüt yaşanmayacağını vurguladı.

Hukuki süreç ve yeni tedbirler

Sürecin şeffaf ve hassas bir şekilde yönetilmesi için gerekli talimatların verildiğini belirten Erdoğan, benzer sorunların tekrar yaşanmaması adına hukuki ve idari düzenlemelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Erdoğan, "Kimsenin insanımızı tedirgin etmeye hakkı yoktur. İlgili kurumlarımız meselenin üzerine kararlılıkla gidiyor" ifadelerini kullandı.

Küresel sistem ve diplomasi

BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında daha adil bir küresel sistem çağrısı yaptığını yineleyen Erdoğan, veto mekanizmasının kaldırılması gerektiğini savundu. Bölgesel sorunların çözümünde diplomasi kanallarının açık tutulmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı, özellikle Hürmüz Boğazı'ndaki seyrüsefer serbestisinin korunması ve Karadeniz'de tahıl koridorunun yeniden tesisi için yürütülen diplomatik çabaların altını çizdi. Savunma sanayii hedeflerinden geri adım atılmayacağını da belirten Erdoğan, terörle mücadele sürecinin ise kararlılıkla devam ettiğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER