Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Terörsüz Türkiye geçiş süreci reformların önünü açacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Terörsüz Türkiye” sürecinin rutin dışı bir dönem olduğunu belirterek, reform programının güçlü ve kapsamlı şekilde uygulanabilmesi için aktüel konulara takılınmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye’nin “Terörsüz Türkiye” adını verdiği yeni sürecin geçiş niteliği taşıyan rutin dışı bir dönem olduğunu vurguladı. Uçum, bu süreçte rutin yaklaşımların yeterli olmayacağını, Komisyon çalışmalarının ise aktüel siyasetle gölgelenmemesi gerektiğini ifade etti.

Uçum, Türkiye’de birçok güncel sorunun, Terörsüz Türkiye süreciyle birlikte çözüme kavuşacağını belirterek, “Türkiye Yüzyılı reform programı”nın başarılı bir şekilde uygulanmasının koşullarının bu geçiş süreciyle oluşacağını dile getirdi. Reform sürecinin gündeminin geçici konulara veya Türkiye’nin nesnel gerçeklerine aykırı taleplere heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

TBMM bünyesinde kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nu tarihi bir adım olarak nitelendiren Uçum, geçiş sürecinde çeşitli iç ve dış odakların sabotaj girişimlerinin olabileceğini, ancak devletin çok olasılıklı tedbirler aldığını kaydetti.

Uçum, Komisyonun yapıcı yaklaşımlarının, daha fazla demokrasi, özgürlük ve etkin devleti hedefleyen reform programının uygulanmasında belirleyici olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını hatırlatarak, farklı görüş ve kökenlere sahip herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin asli sahipleri olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABERLER