CNN Türk, Kahramanmaraş'taki deprem görüntüsünü Tel Aviv diye servis etti: Özür ve soruşturma açıklaması geldi

CNN Türk ekranlarında, İran’ın İsrail’e yönelik olası misilleme haberleri sırasında Kahramanmaraş depremine ait görüntülerin "Tel Aviv" alt başlığıyla verilmesi medya dünyasında geniş yankı uyandırdı. Yapılan hatanın ardından kanal yönetimi resmi bir özür metni yayımlayarak sorumlular hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

CNN Türk ana haber bülteni ve canlı yayın akışı sırasında, Ortadoğu'daki gerilime dair servis edilen haberde skandal bir görsel hataya imza atıldı. İran ve İsrail arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde, "İran'dan misilleme / Tel Aviv" başlığıyla ekrana getirilen görüntülerin, aslında 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere ait olduğu ortaya çıktı.

Doğrulama platformu Teyit.org tarafından yapılan incelemeye göre, görüntüler Kahramanmaraş'ın en işlek noktalarından biri olan Trabzon Bulvarı'nda, depremin hemen ardından kayda alınmıştı. Sosyal medyada hızla yayılan bu hata, izleyiciler ve medya eleştirmenleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Kanal Yönetiminden "Sehven" Açıklaması

Gelen tepkiler üzerine CNN Türk yönetimi yazılı bir açıklama yayımlayarak kamuoyundan özür diledi. Açıklamada, hatanın yoğun haber trafiği ve reji içerisindeki anlık karmaşadan kaynaklandığı belirtildi. Kanal, "Haber kanalı rejisinin karmaşası içinde sehven yanlış bir görüntü ekrana gelmiştir. Hatalı olduğu fark edilir edilmez görüntü yayından kaldırılmıştır," ifadelerini kullandı.

Sorumlular Hakkında İdari Soruşturma

Hata ile ilgili kurumsal düzeyde önlemlerin alındığını vurgulayan CNN Türk, olayda sorumluluğu bulunan personel hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Soruşturma sonucunda, hataya yol açan çalışanların kurumla ilişiğinin kesilip kesilmeyeceğine karar verileceği ifade edildi. Ayrıca, benzer bir durumun tekrarlanmaması adına tüm yayın sisteminin ve kontrol mekanizmalarının yeniden gözden geçirildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER