CHP'den Eyüpsultan'da 'Özgür Filistin' mitingi

CHP'nin Eyüpsultan’da düzenlediği 56. “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde Filistin teması öne çıktı. Özgür Özel, Mahmut Arıkan, Ali Babacan ve Gültekin Uysal konuştu; Türkiye ve Filistin bayraklarıyla soykırıma tepki gösterildi.

CHP, her hafta bir kentte ve her çarşamba İstanbul’da bir ilçede düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 56’ncısını Eyüpsultan’da gerçekleştirdi. Bu miting, Filistin temasıyla diğerlerinden ayrıldı.

Eyüpsultan Meydanı’nda toplanan yurttaşlar, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etti. Miting alanında Filistin ve Türkiye bayrakları ile Yaser Arafat ve Bülent Ecevit’in fotoğraflarının yer aldığı bir otobüs dikkat çekti.

Mitinge Katılan Siyasi Parti Liderleri:

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Özel ve çok sayıda parti temsilcisi

Özgür Özel’in Konuşması:

Özel, Gazze’de 710 gündür süren soykırıma tepki gösterdi ve Türkiye hükümetine sert eleştiriler yöneltti. Sumud Filosu’na yapılan saldırılara dikkat çeken Özel, “Netanyahu’ya ‘savaş kahramanı’ diyen, ‘Gazze’yi boşaltıp kumarhane yapacağım’ diyen Trump, İsrail’e destek veriyor. Türkiye’den ise ses yok” ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaparak, “Trump’ın karşısında dik durun, Netanyahu’yu savaş suçlusu olarak ilan edin” dedi.

Mahmut Arıkan’dan Trump ve İsrail Eleştirisi:

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, Trump’ın Gazze’ye yönelik planlarına alet olunmaması çağrısında bulundu ve Türkiye’nin onurunun hiçbir şekilde yabancı açıklamalara malzeme edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Gültekin Uysal ve Ali Babacan’dan Tepkiler:

Uysal, Türkiye’de milli meselelerde iktidarın yetersizliğine dikkat çekti. Babacan ise İsrail’in Gazze, Suriye, Lübnan ve Yemen’e saldırılarını hatırlatarak Erdoğan’a “dostum Trump” göndermesi yaptı.

Ekrem İmamoğlu’dan Mesaj:

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, mitinge mesaj gönderdi. Mesajda, Gazze’deki insanlık suçlarına karşı dayanışma vurgusu yapıldı ve Türkiye’de iktidara çağrı yapmanın artık anlamını yitirdiği ifade edildi.

Gazzeli Genç Yusuf Barakat’ın Konuşması:

Barakat, dayanışma mesajı verirken, “Bir elimizde zeytin dalı, bir elimizde direnme hakkımız var” dedi ve Ayşenur Ezgi Eygi’yi anarak “Asrımızın Deniz Gezmiş’i” olarak nitelendirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, cihanda barış!” sözlerini hatırlattı.

Miting, Filistin’e destek ve insan haklarına dikkat çekilen coşkulu bir buluşma olarak sona erdi.

İLGİLİ HABERLER