CHP’den Bahçelievler’de “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi

Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 180. gününde CHP, Bahçelievler’de miting düzenledi. CHP lideri Özgür Özel alanda konuştu, İmamoğlu ise Silivri’den mesaj gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 180. gününde İstanbul Bahçelievler’de “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi düzenledi.

Miting öncesinde Silivri’de tutuklu belediye başkanlarını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasına AK Parti’nin belediyeciliğini eleştirerek başladı. Bahçelievler’de yeşil alanların yokluğuna dikkat çeken Özel, “Bir dahaki seçimde Bahçelievler’i, İstanbul’u ve Türkiye’yi alacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında verilen karara da tepki gösteren Özel, “İstanbul’un seçilmiş il başkanını ne kayyıma ne de sarayın yargısına teslim ederiz” ifadelerini kullandı.

Özel, CHP’lilere yönelik operasyonların ardından borsanın düştüğünü, kurultay davasının ertelenmesi sonrası ise yükseldiğini belirterek, ülkenin otoriterleştikçe ekonominin bozulduğunu söyledi.

İmamoğlu Silivri’den mesaj gönderdi

Mitinge Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupla katılan Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin kritik bir eşikte olduğunu vurguladı.

“Demokraside, adalette, eğitimde, sağlıkta, dış politikada bir uçurumun kıyısındayız” diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Ya milletçe birbirimize güvenerek selamete kavuşacağız ya da bir avuç insanın emellerinin kurbanı olacağız. Bunun ortası yok. Ya bu iktidarı hukuk ve demokrasi içinde hareket etmeye mecbur bırakacağız ya da baskı rejiminde gençlerimizin hayatları kararacak.”

“Ya adalet ya sefalet” diyerek sözlerine devam eden İmamoğlu, iktidarın sandıkta mertçe yarışma niyeti kalmadığını savundu. “Mücadelemiz demokrasi, adalet ve hürriyet mücadelesidir. Son sözü millet söyleyecek, umut millettedir” dedi.

İLGİLİ HABERLER