CHP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Canpolat, İzmir’in Buca ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından CHP Buca İlçe Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partiden ayrılan isimler, partinin kuruluş felsefesi ve yargı süreci devam eden belediye başkanlarına dair değerlendirmelerde bulunan Canpolat, parti kadrolarının kişisel ikbal için değil, ülkenin bağımsızlığı ve geleceği için mücadele verdiğini vurguladı.
"Bu partide kişisel ikbal için mücadele edilmedi"
Partinin tarihi misyonuna ve kuruluş ilkelerine işaret eden Canpolat, şunları kaydetti:
“Cumhuriyet Halk Partisi kadroları, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurarken kimsenin kişisel ikbali, kişisel geleceği için Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğini oluşturmadılar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş nedeni, kuruluş felsefesi; dört tarafı işgal edilmiş, ülkenin bütün varlıklarına uluslararası sermayenin haciz koyduğu bir dönemde ortaya çıktı. Bu kadrolar, bir tarafta o işgale karşı Mustafa Kemal ve arkadaşlarıyla birlikte mücadele ederek yedi düvele, uluslararası sermayeye diz çöktürüp mahkemelerini kaldırdılar, vergi dairelerini kaldırdılar. Bu ülkenin tam bağımsızlığını kurdular.”
Partiden ayrılanlar ile partide kalanların tarihsel değerler üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Canpolat, partinin ilke ve davasının kişisel çıkarların üzerinde olduğunu söyledi.
"Hiç kimse bu partide rüşvet karşılığı kalamaz"
Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yönelik tavırlarının kesin ve net olduğunu dile getiren Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hiç kimse bu partide rüşvet karşılığı kalamaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerleri, Mustafa Kemal’in değerleri… Binlerce insanın şehit olduğu, bağımsızlığını kurduğu bu ülkede herkesin; Kürt’ün, Türk’ün, Alevi’nin, Çerkez’in, Rum’un, göçmenin bir arada omuz omuza verip bağımsızlık kurduğu partinin kadrolarıyız.”
"Zeydan Karalar gibi belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız"
Yargılama süreçleri süren belediye başkanlarıyla ilgili olarak masumiyet karinesinin esas olduğuna dikkat çeken Canpolat, şu ifadeleri kullandı:
“Yolsuzlukla anılanlar, mahkeme karar verene kadar masum olduklarını biz de biliyoruz. Sahip çıkarız. Ama hiçbir yolsuzluğun arkasında duramayız. Babamızın oğlu bile olsa yolsuzluğun içindeyse Cumhuriyet Halk Partisi orada değildir. Ama Zeydan Karalar gibi onurlu duruşu olan, haksız yargılananlara karşı da Zeydan Karalar gibi belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız, arkalarında duracağız.”
Buca Belediyesi'ne ziyaret
Canpolat, ilçe başkanlığındaki programının ardından Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer’i makamında ziyaret etti. Belediye meclis üyelerinin de yer aldığı görüşmede Buca’da yürütülen çalışmalar ve ilçe gündemi değerlendirildi.