CHP Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut, Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Soruşturmada çok sayıda suçlama yer alıyor
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, belediyedeki bazı iş ve işlemlerin menfaat temini amacıyla kullanıldığı iddia edildi. Soruşturma dosyasında personel alımları, işletme devir ve kiralama süreçleri, imar ve ruhsat işlemleri, mühürleme, kaçak yapı uygulamaları, mal varlığı edinimi ile belediyeye ait taşınmaz satışlarına ilişkin usulsüzlük iddiaları yer aldı.
Dosyada ayrıca belediyeye ait tescil harici park alanı niteliğindeki bir taşınmazın düşük bedelle satılması nedeniyle 21 milyon 522 bin TL kamu zararı oluştuğuna yönelik bilirkişi tespitinin bulunduğu belirtildi.
21 Temmuz'da gözaltına alınmıştı
Soruşturma kapsamında hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, rüşvet, irtikâp, nüfuz ticareti, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, imar kirliliğine neden olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlamaları yöneltildi.
21 Temmuz'da evinde gözaltına alınan Doruk Bulut, emniyetteki işlemleri ve savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.