Cezaevine gönderilen Ümit Karan imza atıp serbest kaldı

Cezaevine gönderilen Ümit Karan imza atıp serbest kaldı
2015’te açılan dava sonucunda “Sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı” suçundan aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasının onanması sonucu Ümit Karan Metris Cezaevi’ne götürülmüştü. Cezaevine girdiği haberlerinin sosyal medyada yayılması üzerine bir araçta yolculuk yaptığı bir videoyu paylaşarak, “tutuklu değilim, saçma sapan haberler yapmayalım” diyen eski futbolcunun ceza süresi kısa olduğu için imza vererek serbest kaldığı öğrenildi.

Galatasaray’ın ve A Milli Takım’ın eski futbolcularından Ümit Karan, 2015 yılında oturduğu apartmanın güvenlik görevlisinin şikâyeti sonucunda, “Sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı” suçlamasıyla 1 yıl 8 ay hapis cezası almıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından cezası onanan Ümit Karan, bugün Bakırköy Adliyesi’ne gitti ve Metris Cezaevi’ne gönderildi.

“Saçma sapan haberler yapmayalım” dedi

Ümit Karan, cezaevine gönderildiği haberlerinin çıkması ve sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından Instagram’da bir araçla yolculuk yaptığı bir video paylaştı. Ümit Karan, videoda şunları söyledi:

“2015 yılından bir dosyam vardı. Bugün avukatlarımla beraber adliyede işlerimi hallettim. Tutuklu değilim, saçma sapan haberler yapmayalım lütfen.”

İmza vererek serbest kaldı

Bu paylaşımı sosyal medyada kafa karışıklığı yaratırken gerçek ortaya çıktı.

Ümit Karan, ceza süresi kısa olduğu için imza vererek denetimli serbestlikle Metris Cezaevi’nden serbest kalmıştı.

“Atatürkçülükten ceza verecekseniz kabulümdür”

Ümit Karan, “Sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı” suçlamasıyla yargılandığı davada savunma verirken şunları söylemişti:

“Ben bu ülkeye hizmet ettim. Hayatım boyunca kimseye yanlış yapmadım. Ben Atatürkçüyüm. Bana Atatürkçülükten ceza verecekseniz kabulümdür.”

Mahkeme Başkanı, bu sözler üzerine “Atatürkçülere ceza mı veriliyor?” diye sordu. Karan’ın avukatı araya girerek “Başka bir şey söylemeye çalışıyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER