Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün ifadesi ortaya çıktı: Keşke bir tanesi doğru olsa

İstanbul’da yürütülen dört ayrı yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, savcılığın iddialarını reddetti. Akgün, “Sponsorlar olmasa bu ülkede belediyelerin hizmet üretmesi kolay değil” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında tutuklanan isimler arasında yer alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün ifadesi ortaya çıktı. Habertürk’ten Ceylan Sever’in haberine göre Akgün, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti; tutuklama kararını “hayatının en üzücü olayı” olarak nitelendirdi.

“Keşke bir tanesi doğru olsa”

Akgün, 1975’ten bu yana belediyecilik yaptığını vurgulayarak, “Sayın savcılığın talebini okudum, içimi acıttı. Keşke bir tanesi doğru olsa. 50 yılı aşkın kamu hizmetim var. Rant elde edemeyen hasımlarım intikam almak için saldırıyor” dedi.

“Müteahhitler için yıllık program dışına çıkmayız”

Hakkında yapılan imar iddialarına da yanıt veren Akgün, belediyelerin yolları yıllık yatırım programlarına göre yaptığını söyledi. “Müteahhitler kazansın diye yıllık programın dışına çıkmayız” diyen Akgün, Hayrettin Mermer adlı şahsın ifadelerini reddetti.

“Damadım firari değil, restoran sahibi”

Damadı ve abisinin firari olduğu iddialarını da yalanlayan Akgün, “Damadım Kaşıbeyaz lokantalarının sahibidir, fuardan yeni döndü. Hafriyat işiyle alakası yok” dedi. Akgün ayrıca, Büyükçekmece’nin İstanbul’un önemli su toplama havzalarından biri olduğunu, kaçak hafriyat konusunda İSKİ ve İBB’nin sıkı denetim uyguladığını belirtti.

“Hiç kimseye baskı yapmadım”

Bazı kişilere baskı yaptığı ve nüfuzunu kullandığı yönündeki suçlamaları da reddeden Akgün, “Ben kimseye baskı yapmadım, yapmam da. Sponsorluklar yasa dışı değil. Büyükçekmece Basketbol Takımı Süper Lig’de oynuyor, sponsorlar sayesinde TRT’de 250 saat reklam dönüyor” dedi.

“Sponsorlar olmazsa hizmet üretmek çok zor”

Sponsorluklarla ilgili açıklamasında Akgün, “Sponsorluk paraları kulübün resmi banka hesaplarına gidiyor. Kulüp tüzel kişilik. Bu paralarla spor kulübü borçlarını ödüyor. Türkiye'de birçok belediye sponsorlarla hizmet üretir. Biz 36 okul, 28 cami, 15 sağlık merkezi ve adliye binasını sponsor destekleriyle yaptık. Bunları belediye bütçesinden karşılamadık. Bu ülkede sponsorlar olmazsa hizmet üretmek kolay değil” ifadelerini kullandı.

Akgün, ifadesinin sonunda “Kimsenin hakkına girmedim, kimsenin hakkına da göz dikilmesine müsaade etmedim. Böyle bir tutuklama talebiyle karşılaşmak, hayatımın en acı verici olayıdır” dedi.

İLGİLİ HABERLER