Burcu Köksal, AK Parti'ye mi geçiyor? Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'dan ilk açıklama geldi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddiaları reddetti; parti içindeki iftira ve baskılara karşı mücadele ettiğini, görevini ve hizmetini sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, hakkında ortaya atılan AK Parti'ye katılacağı yönündeki haberleri net bir dille reddetti. Köksal, “Hiçbir yere gitmiyorum” diyerek partiden ayrılma iddialarına kesinlikle itibar edilmemesini istedi.

Parti içi suçlamalar ve hedef alınma iddiası

Köksal, göreve gelir gelmez ve adaylık sürecinde maruz kaldığı eleştiri ve iftiralara değindi. Uzun yıllardır içinde bulunduğu partide bazı kişilerin kendisine karşı kampanya yürüttüğünü, adaylığı döneminde haksız değerlendirmelerle ve linç girişimleriyle karşılaştığını anlattı. Köksal, partiden bazı isimlerin kendisine yönelik saldırı ve karalama çabalarını örneklerle anlatarak bu tür hamlelerin hem kendisine hem de ekip arkadaşlarına zarar verdiğini belirtti.

İddialar, hukuki süreç ve parti yönetimine şikayet

Başkan, eşine, çalışma arkadaşına ve bir yöneticiye yöneltilen ciddi suçlama ve rüşvet iddialarına karşı yargıya başvurduklarını söyledi. Köksal, şikâyetlerinin savcılık dosyasında yer aldığı ve bazı ifadelerde sorumluların tespit edildiğini belirtti; ancak Genel Merkez'in ilgili PM üyesi hakkında yeterli işlem yapmadığını ileri sürdü. Ayrıca, disiplin talebinde bulunduğu kişilerle ilgili il yönetiminin gerekli adımları atmadığını ve bazı isimlerin ödüllendirilip yeniden PM’ye alındığını ifade etti.

Parti içindeki ayrışma ve yerel örgüt eleştirisi

Köksal, il ve ilçe düzeyindeki bazı yöneticilerin kendisine karşı tutumunu eleştirdi. İddialara göre bazı isimler, Köksal’a hakaret eden kişilerle örtülü destek ilişkileri kurdu; Köksal, bu davranışların demokratik teamüllere aykırı olduğunu ve seçilmiş yöneticilere saygısızlık teşkil ettiğini vurguladı. Başkan, “Ömrümü verdiğim partimden gelen saldırılar” nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Köksal’ın yöneticilik ve hizmet vurgusu

Afyonkarahisar Belediyesi’ni kazanmasının ardından hizmete odaklandığını söyleyen Köksal, görevinin halka hizmet olduğunu ve bu nedenle partide kalmayı tercih ettiğini açıkladı. “Memleketime belediye başkan adayı oldum; hizmeti buradan sürdüreyim diye” sözleriyle, koltuğu ve hizmeti savunacağını dile getirdi.

Gelecek adımlar: Kongre ve hesaplaşma

Köksal, yaklaşan il kongresinde de yer alacağını ve kendisine yönelik iftira ve hakaretlerin hesabını soracağını söyledi. Parti içinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak hem hukuki yollara başvurduklarını hem de parti organlarına konuya ilettiklerini belirtti. Köksal, “Kimsenin benim yüzümden artık iftira ve hakaretlere maruz kalmasını istemiyorum” diyerek hem partililere hem de kamuoyuna çağrıda bulundu.

Burcu Köksal’ın açıklamaları, yerel siyaset ve parti içi dengeler bakımından dikkat çekici. Başkanın tepkisi, adaylık sürecinde yaşanan iç çekişmelerin ve disiplin/örgütsel problemlerin sürdüğünü işaret ediyor. Köksal’ın kararlı duruşu, önümüzdeki günlerde parti içi tartışmaların ve kongre sürecinin daha fazla gündem yaratabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER