Bodrum’da Kurban Bayramı yoğunluğu: Son 24 saatte ilçeye 20 bin araç giriş yaptı

Kurban Bayramı tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen binlerce vatandaşın yola çıkmasıyla ilçede büyük bir trafik yoğunluğu yaşandı. Son 24 saat içerisinde 20 bin aracın giriş yaptığı Bodrum’da, polis ve jandarma ekipleri ulaşımın aksamaması için denetimlerini en üst seviyeye çıkardı.

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'nın Bodrum ilçesi, tatilcilerin akınına uğradı. Dokuz günlük tatili fırsat bilerek İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çevre illerden yola çıkan binlerce vatandaş, Bodrum girişinde ve ilçe merkezinde aşırı yoğunluğa neden oldu.

Ana yollarda kilometrelerce kuyruk oluştu

İlçeye yerel saatle son 24 saat içerisinde yaklaşık 20 bin aracın giriş yaptığı kayıtlara geçti. Bu ani lojistik yüklenme sebebiyle özellikle Gümbet, Bitez, Konacık ve Ortakent kavşakları başta olmak üzere ana arterlerde kilometrelerce uzayan araç kuyrukları meydana geldi. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, şehir içi ulaşımda da zaman zaman durma noktasına gelen trafik görüldü.

Güvenlik güçleri sahada önlemleri artırdı

Yaşanan bu olağanüstü yoğunluk üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri acil koduyla harekete geçti. İlçenin stratejik giriş noktalarında ve kilit kavşaklarda konuşlanan ekipler, kontrol ve denetimlerini sıkılaştırdı. Trafik akışını düzenlemek ve ulaşımı kontrollü bir şekilde akıcı hale getirebilmek adına güvenlik güçlerinin sahadaki mesaisi aralıksız devam ediyor. Yetkililer, sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve takip mesafelerine uymaları konusunda sık sık uyarıyor.

İLGİLİ HABERLER