Bingöl'de gece karanlığında 600 metrelik uçuruma yuvarlandı: 4 can kaybı, 5 yaralı

Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari araç, yaklaşık 600 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor.

Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen kazada, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç yaklaşık 600 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Feci kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Genç ilçesine bağlı Servi Yazılı köyü yakınlarında yaşandı. Yatansöğüt köyünden Yazılı köyüne gitmekte olan Mehmet Akgönül idaresindeki 23 ABR 942 plakalı hafif ticari araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç, yaklaşık 600 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanarak adeta demir yığınına döndü.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Bingöl'de gece karanlığında 600 metrelik uçuruma yuvarlandı: 4 can kaybı, 5 yaralı

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, UMKE, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin zorlu arazi koşullarında yaptığı çalışmada, araçta bulunan Hasan Bingöl, Osman Aslan, Barış Ayvaz ve sürücü Mehmet Akgönül'ün hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan İ.A., C.T., B.A., M.A. ve A.B. ise bulundukları yerden güçlükle çıkarılarak ambulanslarla Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikesi sürüyor

Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu, hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili olarak jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Bölgede kazanın meydana geldiği yolun virajlı ve dik yamaçları, sürücüler için tehlike oluşturmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER