Bilim iletişimi artık her yıl farklı bir şehirde yükselecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilim İletişimi Zirvesi'nin gelenekselleşerek Anadolu'nun dört bir yanına yayılacağını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın öncülüğünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1'inci Türkiye Bilim İletişimi Zirvesi'ne katılım sağladı. Zirve kapsamında Bilim ve Teknik dergisinin 60 yıllık köklü geçmişini gözler önüne seren '60 Yıl, 60 Kapak' sergisini inceleyen Bakan Kacır, açılış konuşmasında bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaştırılmasının önemine vurgu yaptı. Bilimi halk için anlaşılır kılanların emeklerini takdir etmenin bir vefa borcu olduğunu belirten Kacır, bu tür çalışmaların Türkiye'nin teknolojik vizyonu için kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Ödül programları genişliyor

Zirve bünyesinde ilk kez düzenlenen Bilim ve Toplum Destek Programları Proje Teşvik Ödülleri ile doğa uygulamalarından yenilikçi eğitim modellerine kadar beş farklı kategoride başarılı projeler ödüllendirildi. Bakan Kacır, Bilim İletişimine Katkı Ödülleri'nin ise genç yazarlardan bilim merkezlerine ve öğrenci topluluklarına kadar altı ayrı kategoride verileceğini açıkladı. Bu ödül mekanizmasının, bilimsel iletişimi teşvik etmek adına önümüzdeki yıldan itibaren tüm Türkiye genelindeki başvurulara açılacağı müjdelendi.

Bilim ve teknoloji yüzyılı hedefi

Türkiye Bilim İletişimi Zirvesi'nin her yıl farklı bir üniversitede düzenlenerek bir gelenek haline getirileceğini belirten Kacır, bu sayede üniversitelerin bilgi birikiminin yerel potansiyellerle birleştirileceğini kaydetti. Türkiye Yüzyılı'nı bilimin ve teknolojinin yüzyılı yapma hedefine dikkat çeken Bakan, araştırmacılarla ve gençlerle el ele vererek bilimsel bilginin günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Etkinliğin sonunda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr.

Orhan Aydın, Bakan Kacır'a Bilim ve Teknik dergisinin 60'ıncı yılına özel hazırlanan minyatür dergi setini takdim etti.

İLGİLİ HABERLER