Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm faciası: Yıkım sırasında komşu bina boşaltıldı

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için yıkılan binadan kopan beton parçaları yan taraftaki apartmana çarptı. Can güvenliği riski nedeniyle bina sakinleri tahliye edildi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen bir bina yıkımı sırasında korku dolu anlar yaşandı. Muradiye Mahallesi Göknar Sokak üzerinde bulunan bir yapının yıkımı esnasında, kopan parçaların bitişikteki 5 katlı apartmana isabet etmesi sonucu binanın duvarında ciddi hasar meydana geldi.

Tahliye kararı alındı

Olayın ardından çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda belediye ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerinde yaptığı ilk incelemeler sonucunda, hasar gören 5 katlı apartmanın statik açıdan risk oluşturabileceği değerlendirildi. Tedbir amaçlı olarak apartman sakinlerinin binayı boşaltması istendi.

Çalışmalar devam ediyor

Yaşanan olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırılırken, yıkımı devam eden binadaki çalışmaların kontrollü bir şekilde sürdüğü bildirildi. Yetkililer, çevredeki diğer binaların zarar görmemesi için gerekli denetimlerin titizlikle yapıldığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER