Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliği için yapılan seçimde Cumhur İttifakı adayı AK Partili İbrahim Akın, dördüncü turda 19 oy alarak seçimi kazandı. CHP'nin adayı Recep Öztürk ise 18 oyda kaldı.
Seçim Süreci ve Oylama Turları
Bayrampaşa Belediye Meclisi, 1. Başkan Vekili İbrahim Kahraman başkanlığında toplandı. Başkan vekili seçimi için CHP grubunun adayı Recep Öztürk, AK Parti ve MHP grubunun adayı ise İbrahim Akın oldu.
Seçim gizli oylamayla dört tur sürdü. İlk iki turda gerekli olan 26 oy sayısına ulaşılamadı. Üçüncü turda İbrahim Akın 19, Recep Öztürk ise 18 oy aldı. En fazla oyun arandığı dördüncü turda da aynı sonuç çıktı ve Akın, 19 oyla Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili seçildi.
Bağımsız Üyeden Dikkat Çeken Oy Kullanımı
Bağımsız meclis üyesi Saki Teker oylama sürecinde 3 kez pusulasını hatalı doldurduğu gerekçesiyle yırttı ve dördüncü denemesinde oyunu kullandı. CHP grubu, bu duruma ve bazı oy pusulalarındaki yazım hatalarına ilişkin itiraz dilekçesi sundu.
Geçersiz Oy Tartışması
İlk turda Akın adına verilen iki pusulada soyadının “Akin” olarak yazılması üzerine oylar geçersiz sayılmış, itiraz sonrası geçerli kabul edilmişti. İkinci turda ise bir pusulada “Aleın” yazıldığı gerekçesiyle oy geçersiz sayıldı. Bu durum mecliste kısa süreli tartışmalara neden oldu.
İbrahim Akın’dan Teşekkür Mesajı
Seçim sonrası konuşan İbrahim Akın, kendisine destek verenlere teşekkür ederek “Bugün bir emaneti AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak almış bulunuyoruz. Yarın sabah itibarıyla 18 aydır hizmetten mahrum kalan Bayrampaşa’ya AK Parti belediyeciliğini tekrar getirmiş olacağız” dedi.