Basın İlan Kurumu’na yeni atamalar yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar sonrası, Basın İlan Kurumu’nda uzun süredir görev yapan İbrahim Delibaş, Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Basın İlan Kurumu’nda (BİK) önemli bir atama gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmî Gazete kararı sonrası, kurumda uzun süredir görev yapan İbrahim Delibaş Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Yönetim Yeniden Şekillendi

Daha önce BİK Genel Müdürü olarak görev yapan Cavit Erkılınç’ın emekliliğe ayrılmasının ardından, Genel Müdürlük koltuğuna Abdulkadir Çay atanmıştı. Yeni yapılanmayla birlikte Delibaş, kurumun yönetiminde ikinci isim olarak görev yapacak.

İbrahim Delibaş’ın Kariyeri

Aslen Gümüşhaneli olan İbrahim Delibaş, uzun yıllardır Basın İlan Kurumu’nda farklı birimlerde çalıştı. Son olarak Kontrol Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Delibaş, tecrübesi ve kuruma olan katkılarıyla tanınıyor.

Yeni Genel Müdür Abdulkadir Çay Göreve Başladı

Kurumun yeni Genel Müdürü Abdulkadir Çay’ın atanmasına ilişkin 2025/387 sayılı karar, 18 Ekim 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Çay, 2013 yılından bu yana SETA Vakfı’nda Genel Müdürlük görevini yürütüyordu.

Kurumda Yeni Dönem Başlıyor

Yeni yönetimle birlikte Basın İlan Kurumu’nda kurumsal verimliliğin ve medya destek politikalarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Delibaş’ın atanması, kurum içi deneyimin yönetim kademesine taşınması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER