Bakan Gürlek'ten Ankara'da insan ticareti ve fuhuş operasyonu açıklaması: 44 gözaltı, 6 tutuklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara'da fuhuş, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen iki ayrı soruşturmada toplam 44 şüphelinin yakalandığını ve 6 kişinin tutuklandığını duyurdu. Bakan Gürlek, kadınların istismar edilmesi üzerinden kazanç sağlayanlara başkentte göz açtırmayacaklarını vurguladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, başkent Ankara'da gerçekleştirilen fuhuş, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı operasyonlarına dair güncel verileri kamuoyuyla paylaştı. Çankaya ve Etimesgut ilçelerinde yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, suç şebekelerine büyük bir darbe indirildiğini belirten Gürlek, operasyonlarda toplam 44 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Konuyla ilgili detaylar, T24 gibi ulusal basın organlarında geniş yankı buldu.

Çankaya'daki eğlence mekanlarına baskın

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde dün Çankaya'da faaliyet gösteren 5 farklı eğlence mekanına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. TRT Haber tarafından aktarılan detaylara göre, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı ve fuhşa teşvik suçlamalarıyla başlatılan soruşturmada, haklarında işlem yapılan 28 şüpheliden 26'sı yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında ayrıca 15 yabancı uyruklu mağdur kadın ile Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunmayan 3 kaçak göçmen tespit edildi.

Etimesgut'ta günübirlik evlere sıkı takip

Bakan Gürlek'in açıklamalarına göre, operasyonların bir diğer ayağı ise Etimesgut ilçesinde günübirlik evlerin fuhuş amacıyla kullanıldığı iddiaları üzerine gerçekleştirildi. Bu soruşturmada 50 ayrı suç eylemi tespit edilirken, 29 kadının mağdur edildiği, 47 kişinin bilgi sahibi sıfatıyla ifadesine başvurulduğu ve 21 kişinin şüpheli olarak belirlendiği açıklandı. A Haber kaynaklı haberlerde de yer aldığı üzere, Etimesgut'taki operasyonlarda yakalanan 18 şüpheliden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 kişi hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.

"Başkentte alan bırakmayacağız"

Kadınların istismar edilmesine ve insan ticareti üzerinden haksız kazanç sağlanmasına karşı kararlı bir mücadele yürüttüklerinin altını çizen Adalet Bakanı, suçlulara yönelik net bir mesaj verdi. Gürlek, "İnsanların çaresizliğini kazanç kapısına çevirenlere, kadınları istismar edenlere, fuhuş ve insan ticaretinden para kazananlara Ankara'da rahat hareket edebilecekleri hiçbir alan bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER