Ayşe Barım’ın tutukluluğuna devam kararı

Gezi Parkı eylemleri kapsamında 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan menajer Ayşe Barım hakkında tutukluluk incelemesi yapıldı. Mahkeme, Barım’ın tutuklu yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 12 yıl sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım hakkında önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Barım'ın tutukluluk durumunu değerlendirdi.

Yargılamada, Barım'ın Gezi Parkı direnişi sırasında şirketine bağlı sanatçıları eylemlere katılmaları için yönlendirdiği ve olayların planlayıcılarından biri olduğu öne sürülüyor. Bu kapsamda Barım, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım” suçlamasıyla 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Mahkeme, dosya üzerinden yapılan incelemenin ardından Ayşe Barım’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Davanın bir sonraki duruşması 1 Ekim saat 10.00'da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İLGİLİ HABERLER