Ayşe Barım'ın kardeşi isyan etti: Bu tutuklama bizi ailece bitirdi

Gezi Parkı davasında 248 gün tutuklu kaldıktan sonra ev hapsine çıkarılan menajer Ayşe Barım, savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklandı. Barım’ın kız kardeşi, “Üç ay öncesine göre çok kötü bir tablo var, bu tutuklama bizi ailece bitirdi” dedi.

Gezi Parkı Direnişi’ne ilişkin hakkında açılan davada tutuklu yargılanan menajer Ayşe Barım, 248 gün sonra ev hapsi kararıyla tahliye edilmişti. Ancak bir gün sonra yapılan itiraz üzerine yeniden tutuklanmasına karar verildi.

Geçtiğimiz yıl dizi sektöründe tekelleşme iddialarıyla başlayan sürecin ardından, Ocak 2025’te Barım hakkında “Hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonrasında gözaltına alınarak tutuklanan Barım, 1 Ekim’de görülen duruşmada ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Ekim’de karara itiraz etti.
İtirazı değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Barım’ın yeniden tutuklanmasına hükmetti.

Şu anda polis eşliğinde hastanede tedavi gören Barım’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama, kız kardeşi aracılığıyla gündeme geldi. Kardeşinin sözlerini hukukçu Tuba Torun, Sözcü TV’de yayımlanan “Gülşah İnce ile Türkiye’nin Sözü” programında aktardı.

Torun’un paylaştığı ifadelere göre Barım’ın ailesi büyük bir endişe içinde:

“Çok üzgün ve çaresiz durumdayız. Özellikle 3 ay öncesine göre çok kötü bir tablo var. Şu anda müşahede altında, tetkikleri yapılıyor. Ancak duruma göre tekrar cezaevine gönderilecek.”

Kardeşi ayrıca, annenin yaşlı olduğunu ve bu sürecin aileyi derinden etkilediğini belirtti:

“Annemiz çok yaşlı, ablamın yeniden tutuklandığını duyunca az kalsın felç geçiriyordu. Bu tutuklama bizi ailece bitirdi. Lütfen çaresizliğimizi dile getirin. Yargı önünde boynumuz kıldan ince, yeter ki hastaneden cezaevine almasınlar.”

İLGİLİ HABERLER