Aydın'da korkutan yangın: Alevler otoyolu aşıp diğer yakaya geçti

Efeler ilçesinde zeytinlik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Aydın-İzmir otoyolunu aşarak geniş bir alana yayıldı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde öğleden sonra başlayan tarım arazisi yangını, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Işıklı Mahallesi yakınlarında bulunan Aydın-İncirliova kara yolu kenarındaki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Kuru otların yoğunluğu ve rüzgarın şiddetiyle birlikte yangın, kontrolsüz bir şekilde genişleyerek Aydın-İzmir otoyoluna kadar ulaştı.

Otoyolu aşan alevler paniğe yol açtı

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, otoyolu aşarak karşı tarafta bulunan Zeybek Mahallesi'ndeki ağaçlık alana sıçradı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın, çevreye daha fazla zarar vermeden yaklaşık yarım saat içerisinde kontrol altına alındı.

Aydın'da korkutan yangın: Alevler otoyolu aşıp diğer yakaya geçti

Soğutma çalışmaları devam ediyor

Yangının çıkış nedenine ilişkin başlatılan inceleme sürerken, itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. Polis ekipleri ise yangın süresince bölgede gerekli güvenlik önlemlerini alarak trafik akışını ve çevre güvenliğini sağladı. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmaması teselli kaynağı oldu.

İLGİLİ HABERLER