İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen büyük çaplı dolandırıcılık operasyonunda 35 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonun, liderliğini K.U. ve H.İ.K.’nin yaptığı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirildiği bildirildi.
Vatandaşları sahte borsa uygulamalarıyla kandırdılar
Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabı X’te yaptığı açıklamaya göre şüpheliler, sosyal medya üzerinden irtibata geçtikleri vatandaşları sahte borsa uygulamalarına yönlendirerek dolandırdı. Elde ettikleri suç gelirlerini ise kurdukları yatırım, finans ve kripto danışmanlığı görünümlü paravan şirketler aracılığıyla akladıkları tespit edildi.
11 ilde eş zamanlı operasyon
Aydın merkezli yürütülen operasyona Hatay, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Muğla, Antalya, İzmir, Niğde ve Sinop’ta da eş zamanlı baskınlarla destek verildi. Emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda önemli miktarda mal varlığına da el konuldu.
300 milyon liralık mal varlığına el konuldu
Soruşturma kapsamında şüphelilere ve paravan şirketlere ait yaklaşık 300 milyon liralık mal varlığına el konuldu. Bu kapsamda 10 araç, 16 arazi, 2 ev, 814 banka hesabı ve 35 kripto para hesabı bloke edildi.
33 şüpheli tutuklandı
Gözaltına alınan 35 şüpheliden 33'ü tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir kişinin ise işlemleri halen devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, suçla mücadelede kararlılık vurgusu yaparak operasyonlara devam edileceğini belirtti.