Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu’na destek için İstanbul’a geliyor

AP Üyesi Dario Nardella, Avrupalı belediye başkanlarının tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’a geleceğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu Üyesi, eski Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella, önümüzdeki hafta Avrupalı belediye başkanlarıyla birlikte İstanbul’a geleceklerini açıkladı. Ziyaretin amacı, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma göstermek olacak.

“AB bu duruma göz yumamaz”

Nardella, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupalı belediye başkanları, haksız yere tutuklananların serbest bırakılmasını talep edecek. AB bu duruma göz yumamaz. Demokrasi ve insan haklarını ihlal eden hükümetlerle ticaret anlaşmaları yapılmamalı.” ifadelerini kullandı.

Nardella’dan İmamoğlu vurgusu

Avrupalı siyasetçi paylaşımında, “Altı ay önce İstanbul’da arkadaşım Ekrem İmamoğlu’nu kucakladım. Bir ay sonra Silivri’de hapse atıldı ve CHP’li 16 belediye başkanı ile birlikte halen orada tutuluyor.” sözleriyle İmamoğlu’na destek mesajı verdi.

Avrupalı heyet İstanbul’a geliyor

Nardella, önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek olan Avrupalı belediye başkanlarının dayanışma göstereceğini ve serbest bırakılma çağrısı yapacağını belirtti. Ziyaretin, Avrupa kamuoyunda da yankı uyandırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER