İstanbul'un Avcılar ilçesinde bulunan Uğur Mumcu Parkı'nda yaşanan olay, çevredeki vatandaşlara endişeli anlar yaşattı. Akşam saatlerinde parkta vakit geçiren 15-16 yaşlarındaki iki kız çocuğu, oyun oynamak amacıyla elektrik trafosunun üzerine tırmandı. Bir süre sonra çocuklardan biri kendi imkanlarıyla aşağı inmeyi başarırken, diğeri yükseklik ve düşme korkusu nedeniyle bulunduğu yerde çakılı kaldı.
İtfaiye ekipleri seferber oldu
Yaklaşık iki saat boyunca trafonun üzerinde mahsur kalan ve kendi başına inemeyen genç kız için çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, gerekli güvenlik önlemlerini alarak kurtarma çalışması başlattı.
Sağlık durumu iyi
İtfaiye erleri, merdivenli araç yardımıyla trafonun üzerine çıkarak genç kızı bulunduğu yerden güvenli bir şekilde aşağı indirdi. Uzun süre mahsur kaldığı için korktuğu gözlenen çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay, parktaki diğer vatandaşların meraklı bakışları arasında sona erdi.