Aslı Kara’nın yaralandığı olayda sürücü tutuklandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde otomobiliyle çarptığı Aslı Kara’nın üzerinden geçen Sertaç Demir, savcılığın itirazı sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde geçen pazartesi günü meydana gelen olayda ağır yaralanan 17 yaşındaki Aslı Kara, hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Kara’ya çarptıktan sonra durup yeniden hareket eden sürücü Sertaç Demir ise adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.

Darıca’da güvenlik kamerasına yansıyan olay

Kaza, gece yarısı Sırasöğütler Mahallesi Aydınlar Caddesi’nde yaşandı. Demir’in kullandığı 34 CUF 958 plakalı otomobil, işten çıkan Aslı Kara’ya evinin önünde çarptı. Araç, çarpmanın ardından yeniden hareket ederek genç kızın üzerinden geçti ve bölgeden uzaklaştı.

Bir iş yerinin güvenlik kamerası, otomobilin Kara’ya çarpıp üzerinden geçtiği anları kaydetti. Görüntülerde bir kişinin aracın arkasından koştuğu da görüldü. Kaçan sürücüyü bir vatandaş motosikletiyle takip ederek yakalamaya çalıştı; takip anları motosikletin kask kamerasına yansıdı.

Aslı Kara’nın yaralandığı olayda sürücü tutuklandı

Sürücü hakkındaki adli süreç tutuklamayla sonuçlandı

Olayın ardından kaçan Demir, sabah saatlerinde polis merkezine giderek teslim oldu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Demir, polis ekiplerince gözaltına alındı ve sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Aslı Kara’nın ablası Aysel Kara, kardeşinin üzerinden ikinci kez geçilmesi nedeniyle olayın kaza olarak değerlendirilemeyeceğini savundu. Kara, sürücünün davranışının bilinçli olduğunu düşündüklerini belirterek tepki gösterdi.

İLGİLİ HABERLER