Arnavutköy'de dehşet anları: Arkadaş kurbanı çocuğun sırtını ateşe verdiler

İstanbul Arnavutköy'de arkadaşlarıyla oyun oynayan 12 yaşındaki B.A., üzerine kolonya dökülerek ateşe verilmesi sonucu ağır yaralandı. Bir aydır tedavi gören çocuğun babası, sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde yaşanan olay, akran zorbalığının ulaştığı vahim boyutu gözler önüne serdi. 18 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, 12 yaşındaki B.A.⁠ isimli çocuk, arkadaş grubunun saldırısına uğradı. İddiaya göre, arkadaşları tarafından sırtına kolonya dökülen küçük çocuk, çakmakla ateşe verildi. Alevler içinde kalan B.A., kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalışsa da vücudunda ciddi yanıklar oluştu.

Baba Arslan: Çocuğumun sırtını kasten yaktılar

Olayın ardından eve dönen ve durumu ailesine anlatan B.A., acil servise kaldırıldı. Baba Kadir Arslan, oğlunun yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: "Çocuklar dışarı çıkmıştı, bir süre sonra ağlayarak eve geldi. Başta kaydıraktan düştüğünü söylediler ancak sıkıştırınca gerçeği itiraf etti. Arkadaşları onu tutarak sırtına kolonya dökmüş ve çakmakla yakmışlar. Oğlumun sırtında üçüncü derece yanıklar oluştu, bir aydır hastanelerde yaşam mücadelesi veriyoruz."

Psikolojik destek süreci başladı

Hastanede uzun süre tedavi gören ve taburcu edildikten sonra ağrıları artınca tekrar hastaneye kaldırılan B.A.'nın durumu ciddiyetini koruyor. Fiziksel yaralarının yanı sıra yaşadığı travma nedeniyle psikiyatri desteği de alan küçük çocuğun babası, adaletin yerini bulmasını bekliyor.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 çocuğun ismi tespit edilirken, adliyeye sevk edilen bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baba Arslan, yaşanan bu vahim olayın sorumlularının hak ettikleri cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER