Antalya'da zehir tacirlerine darbe: Turistlere uyuşturucu satan 15 kişi tutuklandı

Antalya'nın turistik bölgelerinde yerli ve yabancı turistlere uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen şebekeye yönelik düzenlenen geniş kapsamlı operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 15'i tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin fiziki ve teknik takibi sonucu düzenlenen baskınlarda 4 kilogram kokain ele geçirildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tatil merkezlerinde uyuşturucu satışı yapan sokak satıcılarına ve şebekelere yönelik mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik talimatı doğrultusunda mayıs ayı boyunca yürütülen titiz çalışmalar, zehir tacirlerine büyük bir darbe indirdi.

Teknik ve fiziki takip operasyonu getirdi

Jandarma ekipleri tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları ile aylarca süren teknik ve fiziki takipler sonucunda, özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak konakladığı ve ziyaret ettiği tatil merkezlerinde uyuşturucu satışı yapıldığı tespit edildi. Belirlenen adreslere ve şüphelilere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda toplam 20 kişi gözaltına alındı.

4 kilogram kokain ele geçirildi

Zanlıların ev, iş yeri ve araçlarında narkotik köpeklerinin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda, piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 4 kilogram kokain maddesi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bir miktar nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen suç unsurlarına adli makamlarca el konuldu.

15 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi

Jandarmadaki yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık sorgusuna alındı. İfadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 20 şüpheliden 15'i "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Bölgede uyuşturucu ticaretiyle mücadeleye yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

İLGİLİ HABERLER