Anamur'da satırlı saldırı: KADES ihbarı şüpheliyi yakalattı

Mersin'in Anamur ilçesinde eski sevgilisinin otomobiline satırla saldıran ve ölüm tehdidi savuran şüpheli, kadının KADES uygulamasıyla yaptığı ihbar sonucu jandarma tarafından gözaltına alındı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Mersin'in Anamur ilçesinde bir kadının eski sevgilisi tarafından ölümle tehdit edilmesi ve otomobiline satırla saldırılması, Kadın Destek Uygulaması (KADES) sayesinde büyümeden önlendi. Şüpheli, jandarmanın hızlı müdahalesiyle yakalandı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Çeltikçi Mahallesi'nde meydana geldi. Mahmut Ç. (37), bir süre önce kendisinden ayrılan Seda Ç.'nin (31) evinin önüne gitti. Sokakta bir süre dolaştıktan sonra belindeki satırı çıkaran şüpheli, kadının park halindeki otomobiline vurmaya başladı. Camları kıran, kaportaya zarar veren ve lastikleri bıçakla delen Mahmut Ç., aracı dakikalar içinde kullanılamaz hale getirdi. Ardından Seda Ç.'yi öldürmekle tehdit ederek olay yerinden ayrıldı.

Anamur'da satırlı saldırı: KADES ihbarı şüpheliyi yakalattı

KADES ihbarı jandarmayı harekete geçirdi

Saldırı sırasında evde olan Seda Ç., cep telefonundaki KADES uygulaması üzerinden acil yardım talebinde bulundu. İhbarı alan jandarma ekipleri, kısa sürede bölgeye sevk edildi. Yapılan araştırma sonucunda Mahmut Ç., gözaltına alındı. Kadının ifadesi doğrultusunda şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Güvenlik kamerasına yansıdı

Yaşananlar, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüphelinin satırla araca vurduğu ve lastikleri deldiği anlar açıkça görülüyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İLGİLİ HABERLER