Aksaz’daki sarp arazi yangını kontrol altında: Arazözler denizden taşındı

Marmaris Aksaz’da ulaşımın güç olduğu bölgede çıkan orman yangını, hava ve kara ekipleri ile Deniz Kuvvetlerinin desteğiyle kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdürlüğü, Marmaris Aksaz’da sarp arazide çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını sanal medya hesabından duyurdu. Karadan ulaşımın mümkün olmadığı bölgede alevlere karşı hava ve kara unsurlarının koordineli biçimde görev yaptığı belirtildi.

Arazözler çıkarma gemileriyle bölgeye ulaştırıldı

Açıklamaya göre yangına uçak ve helikopterlerle havadan, ekiplerle de karadan müdahale edildi. Yolun sona erdiği noktadan sonra Deniz Kuvvetlerine ait çıkarma gemileri devreye girerek arazözleri deniz yoluyla yangın bölgesine taşıdı.

Orman Genel Müdürlüğü, yangının kurumlar arasındaki güçlü koordinasyon ve ekiplerin yoğun gayretiyle kontrol altına alındığını bildirdi. Mücadeleye destek veren kurumlara, gönüllülere, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür edilerek Muğla’ya geçmiş olsun dileği iletildi.

İLGİLİ HABERLER