Adana'da orman yangını kabusu: Alevler üç ilçeye yayıldı

Kozan'da başlayarak geniş bir alana yayılan orman yangını ikinci gününe girdi; bölgedeki tahliyeler sürerken havadan müdahale yeniden başladı.

Adana'nın Kozan ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını, kontrol altına alınamadan çevre ilçelere sıçrayarak etkisini artırdı. Enizçakırı Mahallesi'nde yükselen alevler, kısa sürede Doğanalanı Mahallesi'ne ulaştı. Orman Genel Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılarak İmamoğlu ve Aladağ ilçelerine kadar ulaştı.

Tahliyeler ve maddi hasar

Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine güvenlik güçleri tarafından 40 ev tahliye edildi. Alevlerin arasında kalan 7 ev ise tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Tedbir amaçlı olarak İmamoğlu'nun Musulu köyü ile Aladağ'ın Dailer köyünde yaşayan vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Gece saatlerinde rüzgarın şiddetini yitirmesi, yangının yayılma hızını bir nebze olsun yavaşlattı.

Adana'da orman yangını kabusu: Alevler üç ilçeye yayıldı

Havadan müdahale yeniden başladı

Gece boyunca karadan yürütülen söndürme çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçlarının da katılımıyla yeniden güç kazandı. Ekipler, yangını tamamen kontrol altına alabilmek için hem havadan hem de karadan koordineli bir şekilde müdahalelerini sürdürüyor. Bölgedeki soğutma ve söndürme faaliyetleri kritik bir aşamada devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER