15 Temmuz darbe girişimine "tiyatro" diyen CHP’li meclis üyelerine resen soruşturma

Bahçelievler Belediye Meclisi'ndeki 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'nda yaşanan "tiyatro" tartışması yargıya taşındı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimine yönelik bu ifadeyi kullandığı iddia edilen iki CHP'li meclis üyesi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı.

Bahçelievler Belediye Meclisi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda gergin anlar yaşandı. Program esnasında darbe girişimine yönelik "tiyatro" ifadesini kullandıkları öne sürülen CHP'li Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Nazife Aktaş ve Meclis Üyesi Gencay Özkan hakkında adli süreç başlatıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda tepki çeken iddialar üzerine "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla resen soruşturma açılmasına karar verdi.

Belediye Başkanı Hakan Bahadır’dan sert tepki

Yaşanan gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, meclis çatısı altında sarf edilen ifadelere çok sert tepki gösterdi. Başkan Bahadır; 15 Temmuz hain darbe girişimine "tiyatro" diyen CHP'li Meclis Üyesi Nazife Aktaş ve diğer sorumlular hakkında hem belediye yönetimi olarak kendilerinin hem 15 Temmuz Derneği'nin hem de şehit ailelerinin organize bir şekilde suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Görevden uzaklaştırma çağrısı yapıldı

Belediye Başkanı Hakan Bahadır, hukuki sürecin yanı sıra idari bir adımın da atılması gerektiğini vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan'a açık bir çağrıda bulunan Bahadır, meclis toplantısındaki ifadeleri nedeniyle Nazife Aktaş ve CHP'li Meclis Üyesi Gencay Özkan'ın ivedilikle görevlerinden alınmasını talep etti. Olayla ilgili adli makamlarca başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER