© Muhalif 2024

Gezi Davasında Osman Kavala'ya müebbet hapis cezası verildi!

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada yargılanan Osman Kavala, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

İş insanı Osman Kavala’nın "casusluk" suçlamasından beraat ve tahliyesine, "hükümeti kaldırmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Gezi davasında Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Yiğit Ekmekçi ve Mine Özerden'e 18 yıl hapis cezası verildi ve kaçma şüphesiyle tutuklanmalarına karar verildi.

Karar duruşmasında üye hâkim Murat Bircan’ın 2018 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olduğu gündeme geldi. Avukatlar, yargı bağımsızlığı çiğnendiği için mahkeme heyetinin çekilmesini talep etti. Mahkeme, Murat Bircan’ın davadan çekilmesi talebini reddetti. Avukatlar karar tepki gösterdi.

Gezi Parkı davasında mahkeme heyetinden tutuklama kararına karşı sadece 1 karşı oy kullanıldı: “Dosyada delil yok, beraat verilmeliydi"

Özgür Özel'den Gezi Davası açıklaması

Karar sonrası CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Adalet Sarayı önünde çok sert açıklamalarda bulundu.

"Hukukun ve adaletin gereği yapılmadı. Tek adamın gönlü yapıldı" diyen Özgür Özel, "Buradan söz veriyoruz; bu kumpası kuranlardan hesabını teker teker soracağız" ifadelerini kullandı.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'tan, kararın ardından açıklama

“Hepimizin bir yemin etmesi gerekiyor. O yemin çocuklarımızın geleceğine dair bir söz. Bugün karşı çıkmazsanız haysiyetinizden vaz geçmiş olacaksınız. İktidar zaten haysiyetsiz. Bunlar zaten suç örgütü. İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusudur. Hiçbir şeye sesini çıkarmayan kendine muhalif diyenler bunun sorumlusudur. İktidar yanlısı olmayanlar da aynaya baksın biz nasıl insanlarız ki arkadaşlarımızı bu mahkemeye teslim ettik diye kendilerine sorsun. Herkes elini taşın altına sokacak.”

HDP'li Filiz Kerestecioğlu ise "Bir yol ayrımındayız. Bütüm muhalefeti terörle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Türkiye halkları bunu hak etmiyorlar. Bugün alınan arkadaşlarımız bizim canlarımızdır, hiçbir suçla ilişkileri yoktur. Suçları Gezi Parkı'nın Gezi Parkı olarak kalmasıdır. Hepimiz oradaydık. Yargılayacaklarsa hepimizi yargılasınlar" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER