© Muhalif 2024

Fatih Altaylı: Anayasa değişikliği teklifi Özgür Özel’den gelmeli

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP Genel Merkezi’ne giderken “çantasında Altılı Masa'nın hazırladığı anayasa taslağı” ile gitmesi gerektiğini söyledi.

“Erdoğan’ın istediği yönde bir Anayasa değişikliğine “kabul” diyecek bir Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı olarak kalmasının mümkün olmadığından neredeyse eminiz, çünkü seçmeni buna çok şiddetli tepki gösterir” diyen Altaylı, “Fakat bugünkü görüşmede Özgür Özel hamle üstünlüğünü ele geçirebilir. Ve Anayasa değişikliği konusunu Erdoğan’dan önce Özel teklif edebilir” diye yazdı.

Altaylı, Özel’in “Tayyip Bey, biz de Anayasa değişikliğinden yanayız ve bunu seçimden önce de gündeme getirmiştik hatırlarsanız. Buyurun bu da daha önce kamuoyuna sunduğumuz Anayasa taslağımız. Madem Anayasa’yı siz de kötü buluyorsunuz. İşte size Anayasa. Muhtemelen seçim öncesi danışmanlarınız size bunu ulaştırmamıştır. Gelin hep beraber değiştirelim. Bu garabet sistemden de kurtulalım” demesi gerektiğini savundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER