Sağlıklı atıştırmalık pazarında faaliyet gösteren Züber, 2022 yılında başlayan stratejik ortaklık sürecinin başarıyla nihayete erdiğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, Turkven'in elinde bulundurduğu yüzde 35 oranındaki azınlık hisselerinin, markanın kurucuları Nailcan Kurt, Murathan Kurt ve Raşit Müftüoğlu tarafından geri alındığı belirtildi.
Dolar bazında 10 kat büyüme
Turkven'in 2022 yılında dahil olduğu ortaklık yapısı, Züber'in kurumsal gelişiminde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Yatırım süreci boyunca şirket, dolar bazında 10 kat büyüme başarısı gösterdi. Bu dönemde ürün gamını genişleten ve organizasyonel yapısını daha profesyonel bir seviyeye taşıyan marka, sağlıklı atıştırmalık kategorisindeki pazar payını da önemli ölçüde artırdı.
Yeni dönem hedefleri
Ortaklık sürecinin tamamlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Züber Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Nailcan Kurt, Turkven ile geçirilen dönemin markanın uluslararası standartlarda tanınması adına kritik bir rol oynadığını ifade etti. Kurumsallaşma ve stratejik yönetim konularında değerli bir deneyim kazandıklarını belirten Kurt, artık ilk günkü girişimci ruhla ancak çok daha güçlü bir marka kimliğiyle yeni hedeflere odaklandıklarını vurguladı.