Yeni yıla dışarıda girmek isteyenler için otel ve restoran fiyatları yeniden gündemde. Nefes’ten Songül Dalgıç Bilgili’nin haberine göre, özellikle İstanbul’daki lüks otellerde yılbaşı programlarının maliyeti dikkat çekici seviyelere ulaştı.
Boğaz hattında yer alan bazı otellerde gala yemeklerinin kişi başı fiyatı 30 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bu da 4 kişilik bir aile için yılbaşı kutlamasının yaklaşık 100 bin TL’ye mal olması anlamına geliyor. DJ performansları, canlı müzik, özel menüler ve kokteyller fiyatları yukarı çeken unsurlar arasında yer alıyor.
Boğaz’ın simge otellerinden Çırağan’da DJ performansı ve kokteyller eşliğindeki partilerin kişi başı fiyatı 8 bin 500 TL’den başlarken, canlı müzikli gala yemeklerinde bu rakam 23 bin TL’ye kadar yükseliyor.
Öte yandan restoranlar, otellere kıyasla daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor. Beyoğlu’ndaki Çiçek Pasajı’nda yılbaşı menüsü ve canlı müzik eşliğinde sunulan programların fiyatı kişi başı 2 bin 400 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Menüde 7 çeşit soğuk meze, salata, 3 çeşit ara sıcak, ana yemek ve bir çeşit yerli içki yer alıyor.
Bu seçenekle bile 4 kişilik bir yılbaşı yemeğinin maliyeti en az 10 bin TL’yi buluyor. Artan fiyatlara rağmen, yılbaşı gecesi için özellikle turizm bölgelerinde doluluk oranlarının yüksek olduğu belirtiliyor.