Ticaret Bakanlığı’ndan esnafa yeni fiyat etiketi uyarısı

Ticaret Bakanlığı, fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında ürünlerin tartımında ambalajın ağırlığının düşülmesi ve indirimli fiyatların son 10 gündeki en düşük fiyata göre belirlenmesi gerektiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, fiyat etiketi düzenlemesinin ardından esnaflara sürece uyum konusunda dikkat edilmesi gereken hususları detaylandırdı. Yapılan açıklamaya göre, ürünlerin son 10 gün içindeki en düşük fiyatı üzerinden indirim yapılacak ve hem indirimsiz hem de indirimli fiyat etiketlerde gösterilecek.

Bakanlık, plastik poşet, streç film ve kese kağıdı gibi önemsiz ağırlık taşımayan ambalajlar dışında kalan kutu, plastik kap ve tetra paketlerde, ürünün tartımında daranın mutlaka düşürülmesi gerektiğini hatırlattı. Açıkta ve tüketicinin talebiyle tartılarak satılan ürünlerde daranın düşülmemesi durumunda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Yönetmelik değişikliği ile restoran ve kafelerde fiyat etiketlerinin dijital ortamda paylaşılması uygulaması da hayata geçirildi. Masalarda karekod ile fiyat listesinin gösterilebilmesi sağlanırken, tüketicinin talep etmesi halinde listeyi ayrıca almak zorunlu olacak.

Gazete, kitap ve dergilerde ise elektronik cihazlarla fiyat okunması zorunluluğu hatırlatıldı. Bakanlık, cihazların çalışır durumda, kolay ulaşılabilir ve yeterli sayıda bulundurulmasını istedi.

Ayrıca indirimli ürünlerde, indirimsiz ve indirimli fiyatın her zaman etiketlerde gösterilmesi ve indirimin hesaplanmasında son 10 gün içindeki en düşük fiyatın esas alınması gerektiği vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER