Hazine iki tahvil için yeniden ihraç takvimini devreye alıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın düzenleyeceği iki ayrı ihaleyle farklı vadelerde devlet tahvillerini yeniden yatırımcıya sunmaya hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yayımladığı iç borçlanma takvimi kapsamında yarın iki ayrı devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek. İhalelerle birlikte sabit getirili ve enflasyona endeksli tahviller piyasaya sunulacak.

İlk ihalede 2 yıl vadeli sabit getirili tahvil

Takvime göre günün ilk ihalesinde, 2 yıl (602 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli ve sabit getirili devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. Bu ihale, kısa ve orta vadeli yatırım tercihinde bulunan yatırımcıları hedefliyor.

İkinci ihalede TÜFE’ye endeksli tahvil

Günün ikinci ihalesinde ise 5 yıl (1785 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli ve TÜFE’ye endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı gerçekleştirilecek. Enflasyona karşı korunma arayan yatırımcıların bu ihaleye ilgi göstermesi bekleniyor.

Bakanlığın gerçekleştireceği ihaleler, iç borçlanma stratejisi kapsamında piyasa finansmanının sürdürülebilirliğini desteklemeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER