Venezuela'da deprem felaketi büyüyor: Can kaybı 3 bin 535'e yükseldi

Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 535'e, yaralı sayısı ise 16 bin 740'a ulaştı.

Venezuela'da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından can kaybı artmaya devam ediyor. Hükümet tarafından yapılan son açıklamaya göre, yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 535'e, yaralı sayısı ise 16 bin 740'a yükseldi.

Binlerce kişi evsiz kaldı

Yetkililer, depremler nedeniyle yaklaşık 18 bin kişinin evsiz kaldığını açıkladı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, afetzedelerin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar devam ediyor.

6 bin 462 kişi kurtarıldı

Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, hükümet adına yaptığı açıklamada, 6 bin 462 kişinin enkazdan sağ olarak kurtarıldığını belirtti.

Rodriguez, "Depremlerde 3 bin 535 vatandaşımız hayatını kaybetti, 16 bin 740 kişi yaralandı ve 6 bin 462 kişi kurtarıldı." ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Depremin etkilediği bölgelerde güvenlik güçleri, sağlık ekipleri ve arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, can kaybının artabileceği uyarısında bulunurken, hasar tespit çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

İLGİLİ HABERLER