Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, bölgesel istikrarı tehdit eden unsurların bertaraf edilmesi ve tırmanan gerilimin yatıştırılması amacıyla diplomatik çözüm yollarının önceliklendirilmesi gerektiğini belirtti. Pakistan'a resmi bir ziyarette bulunan Busaidi, başkent İslamabad'da mevkidaşı Muhammed İshak Dar ile bir araya gelerek bölgesel güvenlik konularını masaya yatırdı.
Diplomasinin önemi vurgulandı
Umman Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre, iki bakanın gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında ana gündem maddesi bölgesel anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözümü oldu. Busaidi, Pakistan'ın bölgedeki diplomatik girişimlerini takdirle karşıladıklarını ifade ederek, bu tür çabaların güven ortamının tesis edilmesi ve kalıcı barışın sağlanması noktasında kritik bir rol oynadığını dile getirdi.
Ortak vizyon arayışı
Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ise görüşmelerin kapsamına dair yaptığı açıklamada, ABD-İran eksenindeki gelişmeler başta olmak üzere uluslararası arenadaki sıcak başlıkların değerlendirildiğini aktardı. Bölge genelinde barış ve istikrarın yeniden hakim kılınması için uluslararası toplumun ve bölge ülkelerinin ortak bir çaba içerisinde olması gerektiğini belirten Dar, diplomatik temasların yoğunlaştırılmasının önemine dikkat çekti.