ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta gerçekleştirdiği miting sırasında Nobel Barış Ödülü'ne dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Nobel Komitesi'nin ödülü kendisine vermemesini eleştiren Trump, bu kararın Norveç için kalıcı bir olumsuzluk yarattığını öne sürdü.
Çatışmaları bitirdiğini iddia etti
Trump, görev süresi boyunca dünya genelinde devam eden sekiz farklı çatışmayı sona erdirdiğini belirterek, bu diplomatik başarılarının karşılığında sekiz ayrı Nobel Barış Ödülü alması gerektiğini ifade etti. Kendi çabalarının görmezden gelindiğini savunan ABD Başkanı, ödülün bu yılki sahibini tanımadığını da sözlerine ekledi.
Ödül sürecine yönelik eleştiriler
Nobel Barış Ödülü'nün bu yılki kazananı hakkında konuşan Trump, kişiyi tanımadığını ancak yine de tebrik ettiğini belirtti. ABD'nin kendi liderliğinde bu ödülü hak ettiğini vurgulayan Trump, komitenin kararının haksız olduğunu ima ederek, temsil ettiği ülkenin bu onuru alması gerektiğini savundu.