ABD Başkanı Donald Trump, İskoçya ziyareti öncesi Beyaz Saray’dan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Filistin’i tanıma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Trump, Macron için “Farklı bir adam. Fena biri değil. Takım oyuncusu sayılır.” ifadelerini kullandı. Ancak Macron’un Filistin’e ilişkin açıklamasına önem atfetmeyen Trump, “Açıklamasının hiçbir önemi yok. Çok iyi bir adam, onu severim ama açıklamasının bir önemi yok.” dedi.
Macron, geçtiğimiz gün Fransa’nın Filistin Devleti’ni tanıma kararı aldığını ve bu kararı eylül ayında resmi olarak açıklayacaklarını duyurmuştu.
Fransa’nın yanı sıra İrlanda, Norveç ve İspanya da 28 Mayıs 2024 tarihinde Filistin’i resmen tanıdıklarını açıklamıştı.