Trump hedef göstermişti: Somali asıllı Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar'a şırıngalı saldırı

ABD'li Demokrat Temsilcisi Ilhan Omar, Minnesota'daki Minneapolis'te gerçekleştirdiği bir konuşma sırasında saldırıya maruz kaldı. Somali kökenli olan Omar, bu beklenmedik olayın ardından güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

The Hill'in haberine göre Omar, Minneapolis'te ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmen karşıtı politikalarına yönelik devam eden protestolarda, İç Güvenlik Bakanlığının müdahalelerini eleştirdiği sırada bir kişinin şırıngalı saldırısına uğradı.

Olayın ardından güvenlik güçlerince gözaltına alınan kişinin kimliğine ilişkin Minneapolis polisinin daha sonra yaptığı açıklamada, saldırganın 55 yaşındaki Anthony Kazmierczak olduğu belirtildi.

Polis sözcüsünün The Hill'e gönderdiği e-postada, bir kişinin Omar'a bilinmeyen bir sıvı püskürttüğünü doğrulayarak, "Temsilci Omar yaralanmadı ve etkinlikte konuşmasına devam etti. Minneapolis Adli Bilimler ekipleri olay yerini incelemek üzere geldi." ifadesi kullanıldı.

Olaydan sonra konuşmasına devam eden Omar, "İşte bu çirkin adam gibi insanların anlamadığı gerçek, biz Minnesota olarak güçlüyüz ve bize ne atarlarsa atsınlar, dirençli kalacağız." dedi.

Öte yandan Omar, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu hesabından yaptığı paylaşımda, "İyiyim. Hayatta kalmayı başardım, bu yüzden bu küçük kışkırtıcı beni işimi yapmaktan alıkoyamaz. Zorbaların kazanmasına izin vermem. Bana destek veren inanılmaz seçmenlerime minnettarım. Minnesota güçlü." değerlendirmesinde bulundu.

Somali asıllı Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Omar'ı "beceriksiz, berbat ve çöp" olarak nitelendiren Trump, ABD'de yaşayan Somali uyruklu göçmenlerin Minnesota eyaletini "mahvettiğini" savunmuştu. Trump, Omar'ın da "ülkeden atılması" gerektiğini söylemişti.

Omar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Trump'a mesajım: Nefret dolu söylemlerin işe yaramayacak. Somali kökenli Amerikalılar burada kalacak." ifadesini kullanmıştı. 

Omar’ı 'çöp' olarak nitelendirmişti

Başkan Donald Trump, son aylarda Minneapolis’te ICE protestolarına odaklanarak Minnesota Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar'ı sıkça eleştirdi. Trump, daha önce Omar’ı 'çöp' olarak nitelendirmiş, ABD’de yaşayan Somali uyruklu göçmenlerin Minnesota eyaletini 'mahvettiğini' savunmuştu.

Trump ayrıca, “O bir felaket ülkesinden geliyor. Muhtemelen ülke bile sayılmaz,” ifadelerini kullandı. Omar, 8 yaşındayken iç savaş nedeniyle ailesiyle birlikte doğduğu Somali’den ABD’ye göç etmişti.

Minneapolis-Saint Paul bölgesi, yaklaşık 84 bin Somalili’ye ev sahipliği yapıyor. Bu da, ABD’de yaşayan Somalililerin yaklaşık üçte biri demek.

İLGİLİ HABERLER