Rusya-Ukrayna heyetleri İstanbul’da 3. tur müzakerelere hazırlanıyor: Kremlin’den açıklama geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus heyetinin İstanbul'da Ukrayna ile yapılacak 3. tur müzakereler için yola çıktığını doğruladı. Görüşmelerde memorandum taslakları ve esir takasları masada olacak.

Rusya ve Ukrayna heyetleri bu akşam İstanbul’daki Çırağan Sarayı’nda 3. tur müzakereler için bir araya gelecek. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus heyetinin müzakereler için İstanbul’a hareket ettiğini teyit etti.

“Memorandum taslakları taban tabana zıt”

Müzakere gündeminde memorandum taslakları ve tutsak takaslarının devamı gibi başlıkların yer aldığını açıklayan Peskov, “Görüşme zor geçecek çünkü tarafların sunduğu taslaklar birbirinden tamamen farklı” ifadelerini kullandı.

Olası liderler görüşmesi için hazırlık

Peskov ayrıca, bu müzakerelerin Putin-Zelenskiy görüşmesi için temel oluşturabileceğini vurgulayarak, “Bu tür bir zirve, ciddi ön hazırlıklar yapılmadan gerçekleşirse bir anlam taşımaz” dedi.

Gözler İstanbul’daki kritik toplantıda

Uluslararası kamuoyu, İstanbul’daki görüşmeden çıkacak sonuçlara odaklanmış durumda. 

İLGİLİ HABERLER