Japonya, bugün yerel saatle 11.10 sularında meydana gelen şiddetli bir depremle sarsıldı. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Ogasawara Adaları açıklarında kaydedilen sarsıntının büyüklüğü 7 olarak ölçüldü.
Derinlik felaketi önledi
Depremin merkez üssünün yerin yaklaşık 470 kilometre derinliğinde olduğu tespit edildi. Uzmanlar, sarsıntının oldukça derin bir noktada gerçekleşmiş olmasının yüzeydeki yıkıcı etkileri minimize ettiğini belirtiyor.
Tsunami riski yok
Sarsıntının ardından bölge sakinlerini tedirgin eden tsunami ihtimaline karşı Japonya Meteoroloji Ajansı hızlı bir değerlendirme yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir tsunami riskinin bulunmadığı ve bölge için tehlike arz eden bir durumun oluşmadığı duyuruldu.