Kremlin: İstanbul görüşmeleri için hazırlıklar sürüyor, heyet yakında açıklanacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul’daki görüşmelere katılacak Rus heyetinin Putin tarafından belirleneceğini duyurdu.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın İstanbul’da yapılması planlanan barış görüşmeleri için hazırlıklarını sürdürdüğünü ve bu görüşmelere katılacak Rus heyetinin Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından uygun görülen bir zamanda açıklanacağını bildirdi.

"Rus Heyeti Türkiye'deki Görüşmelere Hazırlanıyor"

Peskov, “Türkiye’deki görüşmelere Rus heyeti hazırlanıyor” diyerek sürecin aktif şekilde sürdüğünü belirtti. Heyetin kimlerden oluşacağına dair bilgi verilmezken, bu kararın doğrudan Putin’in inisiyatifinde olacağı vurgulandı.

Putin'in Katılımı Belirsizliğini Koruyor

Kremlin, Vladimir Putin'in İstanbul'daki görüşmelere şahsen katılıp katılmayacağı konusunda yorum yapmadı. Peskov ayrıca, Kremlin'in şu an için görüşmelere ilişkin başka bir açıklama yapmayı planlamadığını söyledi.

Zelenski: "Putin Dışında Görüşme Yapmayacağım"

Ukrayna cephesinden gelen açıklamalarda ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin, yalnızca Putin ile doğrudan görüşme yapmak istediği belirtildi. Ukraynalı bir başkanlık danışmanının Reuters’a verdiği bilgiye göre, Zelenski, Rus heyetindeki diğer isimlerle görüşmeyi reddediyor.

Ne Olmuştu?

Ukrayna lideri Zelenski, geçtiğimiz pazar akşamı yaptığı açıklamada İstanbul’a gelerek Putin’le birebir görüşme yapmayı beklediğini ifade etmişti. Ardından yaptığı başka bir açıklamada ise ABD Başkanı Donald Trump’ın barış görüşmelerine katılımını desteklediğini söylemişti. Ancak Kremlin cephesi, Putin’in katılımı konusunda sessizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER