İsrail, Lübnan’ın güneyine hava saldırısı başlattı

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’a ait hedefleri vurduğunu açıkladı. Saldırıların Et-Taybe ve Tayr Debba beldelerinde yoğunlaştığı, bölge halkının evlerini terk ettiği bildirildi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine yönelik yeni bir hava saldırısı başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda “Hizbullah’a ait hedeflerin” vurulduğu ifade edildi ancak detay verilmedi.

Lübnan basını, İsrail’in daha önce hedef alacağını duyurduğu Et-Taybe ve Tayr Debba beldelerine saldırılar düzenlediğini aktardı. Saldırılar sırasında Beyrut semalarında da insansız hava araçlarının seslerinin duyulduğu belirtildi.

Lübnan makamları, saldırılara ilişkin henüz can kaybı veya hasar durumu hakkında açıklama yapmadı.

İsrail ordusu, gün içinde yaptığı uyarıda, Lübnan’ın güneyindeki Et-Taybe, Tayr Debba ve Aita Cebel beldelerinde “Hizbullah’a ait noktaları” hedef alacağını açıklamış ve bölge halkından güvenli alanlara tahliye olmalarını istemişti. Bu uyarının ardından çok sayıda Lübnanlı aile evlerini apar topar terk etmek zorunda kaldı.

İLGİLİ HABERLER