İran’dan Trump’a tek cümlelik yanıt: “ABD ile müzakere etmeyeceğiz”

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD medyasının görüşme iddialarını yalanlayarak, “Amerika Birleşik Devletleri ile müzakere etmeyeceğiz” dedi.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani, ABD medyasının Washington ile nükleer görüşmeleri yeniden başlatmak için yeni bir girişimde bulunduğu iddialarını yalanladı. ABD Başkanı Donald Trump ise İran’ın görüşme yapmak istediğini ileri sürerek, “Konuşmak istiyorlar ve ben de konuşmayı kabul ettim, bu yüzden onlarla konuşacağım.” demişti.

Tek Cümlelik Açıklama

Laricani, bu iddialar ve Trump’ın çıkışı sonrası sosyal medya platformu X üzerinden tek cümlelik bir mesaj paylaştı: “Amerika Birleşik Devletleri ile müzakere etmeyeceğiz.”

İddialar ve Trump’ın Yorumu

ABD merkezli Wall Street Journal, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin ardından Laricani’nin Ummanlı arabulucular aracılığıyla ABD ile görüşme girişiminde bulunduğunu öne sürmüştü. Atlantic dergisine konuşan Trump ise, İran’daki yöneticilerin kendisiyle görüşmek istediğini ve bunu kabul ettiğini dile getirmişti. Trump, ayrıca “Bunu daha önce yapmalılardı” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER