İran’dan Suudi Arabistan’daki ABD üssüne saldırı: 12 asker yaralandı

İran’ın Suudi Arabistan’daki Prince Sultan Hava Üssü’ne düzenlediği saldırıda en az 12 ABD askeri yaralandı, 2 askerin durumu ağır.

İran’ın Körfez’deki ABD üslerine yönelik misillemeleri sürerken, Suudi Arabistan’da bulunan Prince Sultan Air Base hedef alındı. Saldırıda en az 12 ABD askeri yaralandı.

Yetkililer, yaralı askerlerden ikisinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Saldırının en az bir füze ve birkaç insansız hava aracıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre saldırı sırasında askerlerin üste bir binanın içinde bulunduğu belirtildi. Ayrıca saldırı sonucu bazı havada yakıt ikmal uçaklarının da hasar gördüğü ifade edildi.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın daha önce üs çevresine yönelen bazı füzeleri hava savunma sistemleriyle engellediği öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER