İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah İsrail’e geniş çaplı füze saldırısı düzenledi

İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah, İsrail’e yönelik 5 saat süren operasyonla 50 hedefi vurdu. Operasyonda farklı füze ve İHA sistemleri kullanıldı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hizbullah ile koordineli şekilde İsrail’e yönelik geniş çaplı füze operasyonu düzenlediklerini açıkladı. Operasyon yaklaşık 5 saat sürdü ve toplam 50 hedefin vurulduğu bildirildi.

Gerçek Vaat-4 operasyonu

Tasnim Haber Ajansı tarafından yayımlanan açıklamada, saldırının "Gerçek Vaat-4" operasyonu kapsamında yürütüldüğü ve Devrim Muhafızları ile Hizbullah’ın ortak askeri harekât gerçekleştirdiği belirtildi.

Hedefler ve kullanılan sistemler

Operasyon kapsamında Tel Aviv, Hayfa ve Birüssebi’de bulunan askeri üslerin hedef alındığı aktarıldı. Devrim Muhafızları’nın Kadr, İmad, Hayberşiken ve Fettah füzelerini kullandığı, Hizbullah’ın ise İHA’lar ve çeşitli füze sistemleriyle saldırıya destek verdiği ifade edildi.

ABD üsleri de hedef alındı

Açıklamada ayrıca bölgede bulunan ABD’ye ait El-Azrak ve El-Harç askeri üslerinin de Devrim Muhafızları’nın füzeleriyle hedef alındığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER