Japonya'nın doğusundaki Ibaraki eyaleti, gece saatlerinde 5.9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Yerin 70 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, başkent Tokyo'nun yanı sıra Saitama, Chiba ve Ibaraki'nin bazı bölgelerinde hissedildi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin yerel saatle 02.00 sıralarında kaydedildiğini ve sarsıntı ölçeğine göre 'düşük 5' seviyesinde algılandığını duyurdu.
Yangın ve Afet Yönetim Ajansı'nın verilerine göre, Tokyo, Ibaraki ve Kanagawa eyaletlerinde toplam 37 kişi yaralandı. Yaralıların durumları hakkında henüz ayrıntılı bilgi verilmezken, sağlık ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Depremin etkisiyle Tokyo ve çevresinde bazı su borularının patlaması sonucu caddelerde su baskınları oluştu. Kanto bölgesindeki tren seferlerinde ise geçici kesintiler yaşandı; ekipler hatlarda yaptığı kontrollerin ardından seferleri yeniden başlattı.

Nükleer santrallerde olumsuzluk yok
Depremin ardından bölgedeki nükleer tesislerde herhangi bir anormallik tespit edilmedi. Tokai 2 Nükleer Santrali ile Fukushima Daiichi ve Fukushima Daini nükleer santrallerinde yapılan ilk incelemelerde herhangi bir soruna rastlanmadığı açıklandı. Yetkililer, olası bir sızıntı veya hasara karşı önlem olarak tesislerdeki izleme sistemlerinin devreye alındığını belirtti.
Artçı sarsıntı uyarısı
Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin ardından artçı sarsıntıların devam edebileceği konusunda uyardı. Yetkililer, özellikle ilk 24 saat içinde güçlü artçıların yaşanabileceğine dikkat çekerek vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Bölgede arama kurtarma ekipleri teyakkuz halinde beklerken, hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.