Hamaney'in cenaze töreni ertelendi

ABD ve İsrail’in saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan Ayetullah Ali Hamaney için planlanan üç günlük cenaze töreni ertelendi, İran’da yas sürüyor.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney için planlanan cenaze töreni ertelendi. Tahran yönetimi ülke genelinde yasın sürdüğünü duyurdu.

İran yönetimi daha önce Hamaney için üç gün sürecek geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlemeyi planlıyordu. Programın başta Tahran olmak üzere farklı şehirlerde anma etkinlikleriyle gerçekleştirilmesi öngörülüyordu.

Ancak güvenlik ve siyasi gelişmeler nedeniyle söz konusu cenaze programının geçici olarak ertelendiği bildirildi. Yetkililer, yeni tarihin daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Tahran yönetimi, ülke genelinde yas ilan edildiğini ve resmi anma sürecinin devam ettiğini belirtti. Hamaney’in cenaze törenine ilişkin detayların netleşmesiyle birlikte yeni programın duyurulacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER